Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η πρώτη μας υπηρεσία κρυοθεραπείας νεφρού στο ΙΑΣΩ General

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22/7/2011 στο ΙΑΣΩ General η πρώτη κρυοθεραπεία με παροχή συνοδού εξοπλισμού από την εταιρεία μας.
Η επέμβαση διενεργήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Καθηγητού Ουρολογίας κου Αθ. Κωστακόπουλου σε συνεργασία με το Ακτινολογικό τμήμα και το Δντή κο Βασ. Μανιάτη, δρ. Ακτινολογίας. Προσκεκλημένος της εταιρείας μας ήταν και ο Dr. Franco Lugnani, ειδικός σε επεμβάσεις κρυοχειρουργικής και πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Κρυοθεραπείας.

Ο ασθενής είχε έναν όγκο 3,6 cm στον αριστερό νεφρό. Η επέμβαση έγινε διαδερμικά υπό τοπική αναισθησία και ελαφριά μέθη, με εισαγωγή και ακριβή τοποθέτηση τριών κρυοβελόνων στην περιοχή του όγκου, καθοδηγούμενων από αξονικό τομογράφο. Το σύμπλεγμα της παγόσφαιρας που δημιουργήθηκε ήταν ορατό στις εικόνες του αξονικού τομογράφου και κάλυψε στο σύνολό του το χώρο που καταλάμβανε ο όγκος με αποτέλεσμα τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων από θερμοκρασίες που έφτασαν τους -140 βαθμούς Κελσίου.
Ο ασθενής παρ' ότι ξύπνιος, ήταν ήρεμος κατά τη διάρκεια της επέμβασης και συνήλθε γρήγορα. Επανεκτίμηση θα γίνει μετά από 6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου